Organski sirovi kakao puter
660 RSD
- Odličan je za tretiranje suve i ispucale kože
- Može pomoći kod ekcema
- Pomaže kod poremećaja raspoloženja
- Odličan je za negu kose
Način upotrebe: do 30g dnevno u hrani. Može da se koristi za pravljenje čokolade i slatkiša, a takođe može da se nanosi na kožu kao krema.
Opis
Kakao puter stiže sa bogatih i plodnih zemljišta Južne Amerike. Slavna istorija svedoči o korišćenju kakaa u Južnoj Americi, gde su nekada zrna kakaa bila toliko vredna da su korišćena kao sredstvo plaćanja. Naš organski sirovi kakao puter se pravi 100% od najkvalitetnije sorte Criollo i jedinstven je na našem tržištu pošto je granulisan (nije u blokovima pa nema otpada, niti se mrvi). Zrna se blago fermentišu, a temperatura procesa je ispod 45°C što ga čini sirovim kakao puterom.
Teža prerada (grejanje na višim temperaturama) koja pretvara sirovi kakao puter u običan kakao ne utiče samo na to kako proizvođači označavaju krajnji proizvod. Ova toplota zapravo utiče na molekularnom nivou na kako, menjajući njegovu strukturu i umanjujući sadržaj hranjivih sastojaka. Na engleskom jeziku čak nemaju ni isto ime, sirovi kakao puter je „CACAO BUTTER“ a termički prerađen kakao puter je „COCOA BUTTER“!
Naš kakao puter je sirov, ovo garantuje izuzetan kvalitet, a miris i ukus govore sami za sebe, tako da ga opravdano nazivaju „hrana bogova”.
Kakao zrna od kojih se dobija kakao puter, su visoko-antioksidativna hrana, jer sadrže značajnu količinu polifenola i flavanoidnih antioksidanata. U stvari, pokazalo se da su zrna kakaa jedan od najvećih dobavljača polifenola u našoj ishrani. Neki od ovih antioksidanata ostaju u kakao maslacu i nakon što se odvoje od zrna, što znači da je korisno za poboljšanje imuniteta, spuštanje upala i poboljšanje zdravlja srca – uprkos činjenici da je to zasićena mast. Kakao puter je zdrava mast, uglavnom zasićena kao kod kokosovog ulja.
Napomena:
Prekomerna upotreba kakao putera može da dovede do gojaznosti. U retkim slučajevima, može da izazove alergiju na koži i svrab.
Sastav: 100% organski sirovi kakao puter
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 3680kJ/879kcal
Ukupni ugljeni hidrati: 3,2g
Ukupne masti: 96,1g
Vlaga: 0,2g
Proteini: 0,33g
Pepeo: 0g
Vlakna: 0g
Dodatne informacije
Težina | 100 g |
---|
Recenzije
Još nema komentara.