Organski sirovi kakao puter

660 RSD

  • Odličan je za tretiranje suve i ispucale kože
  • Može pomoći kod ekcema
  • Pomaže kod poremećaja raspoloženja
  • Odličan je za negu kose

 

Način upotrebe: do 30g dnevno u hrani. Može da se koristi za pravljenje čokolade i slatkiša, a takođe može da se nanosi na kožu kao krema.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Kakao puter stiže sa bogatih i plodnih zemljišta Južne Amerike. Slavna istorija svedoči o korišćenju kakaa u Južnoj Americi, gde su nekada zrna kakaa bila toliko vredna da su korišćena kao sredstvo plaćanja. Naš organski sirovi kakao puter se pravi 100% od najkvalitetnije sorte Criollo i jedinstven je na našem tržištu pošto je granulisan (nije u blokovima pa nema otpada, niti se mrvi). Zrna se blago fermentišu, a temperatura procesa je ispod 45°C što ga čini sirovim kakao puterom.

Teža prerada (grejanje na višim temperaturama) koja pretvara sirovi kakao puter u običan kakao ne utiče samo na to kako proizvođači označavaju krajnji proizvod. Ova toplota zapravo utiče na molekularnom nivou na kako, menjajući njegovu strukturu i umanjujući sadržaj hranjivih sastojaka. Na engleskom jeziku čak nemaju ni isto ime, sirovi kakao puter je „CACAO BUTTER“ a termički prerađen kakao puter je „COCOA BUTTER“!

Naš kakao puter je  sirov, ovo garantuje izuzetan kvalitet, a miris i ukus govore sami za sebe, tako da ga opravdano nazivaju „hrana bogova”.

Kakao zrna od kojih se dobija kakao puter, su visoko-antioksidativna hrana, jer sadrže značajnu količinu polifenola i flavanoidnih antioksidanata. U stvari, pokazalo se da su zrna kakaa jedan od najvećih dobavljača polifenola u našoj ishrani. Neki od ovih antioksidanata ostaju u kakao maslacu i nakon što se odvoje od zrna, što znači da je korisno za poboljšanje imuniteta, spuštanje upala i poboljšanje zdravlja srca – uprkos činjenici da je to zasićena mast. Kakao puter je zdrava mast, uglavnom zasićena kao kod kokosovog ulja.

Napomena:

Prekomerna upotreba kakao putera može da dovede do gojaznosti. U retkim slučajevima, može da izazove alergiju na koži i svrab.

 

Sastav: 100% organski sirovi kakao puter

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 3680kJ/879kcal
Ukupni ugljeni hidrati: 3,2g
Ukupne masti: 96,1g
Vlaga: 0,2g
Proteini: 0,33g
Pepeo: 0g
Vlakna: 0g

Dodatne informacije

Težina 100 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Organski sirovi kakao puter“