Eterično ulje litsea 10ml Natura oleum

Esencijalno ulje Litsee (Maj Čang) se destiluje na pari iz plodova drveta litsea cubeba koji liče na papriku. Takođe je poznata i kao planinski biber, egzotična ili tropska verbena.

Ima laganu i slatkastu aromu nalik limunskoj travi, mada mnogi smatraju da je njen miris finiji iz čisto aromatične perspektive.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Maj Čang je retko blago i premalo se koristi u aromaterapiji. Njegova antimikrobna svojstva su korisna u mešavinama za negu masne kože i akni: koristite do 5% u adstringentnom ulju kao što su lešnik ili seme grožđa. Deluje nežno, rashlađujuće i deluje kao odličan tonik za kožu.

Ostale upotrebe uključuju unapređenje probave, smanjenje nadimanja (kombinujte malu koncentraciju sa uljem-nosačem, malu za masažu stomaka!). Smatra se da ulje od Litsee takođe pomaže kod prekomernog znojenja.

Umirujuća aroma ovog esencijalnog ulja je korisna kod nesanice. Ulje se može tada mešati sa uljem rimske kamilice i lavande i nanosi se masiranjem nogu, kao dodatak u kupki ili difuzeru.Takođe je utvrđeno da ulje ublažava srčanu aritmiju. Sve ovo pokazuje potencijal Litsee i njenog učinka na smanjenje ukupnog nivoa stresa.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Eterično ulje litsea 10ml Natura oleum“