Bundevin puter 170g Granum
499 RSD
Sastav: bundevino seme 97%, devičansko bundevino ulje 2,5%, morska so 0,5%.
Opis
Dobijen mlevenjem semenki golosemene bundeve jedinstveni ukus našeg bundevinog putera retko koga ostavlja ravnodušnim. Puter od bundevinih semenki je ukusan, visokohranljivi namaz, koji ima sačuvane sve dobre osobine bundevinog semena. Sadrži nezasićene masne kiseline omega 6 i 9 koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja, i aminokiseline neophodne za normalno odvijanje mnogih životnih funkcija. Bogat je mineralima gvožđem, cinkom, koji je važan faktor u regulisanju zdravlja prostate, magnezijumom, manganom, fosforom i selenom, te vitaminima E, B3, PP. GRANUM puter od bundeve dobitnik je prestižne nagrade SOIL ASSOCIATION u kategoriji namaza 2006. godine.
Ne sadrže holesterol, hidrogenizovane masti, gluten ni kazein.
Bundevin puter je postan proizvod.
Sastav: bundevino seme 97%, devičansko bundevino ulje 2,5%, morska so 0,5%.
Alergeni: može sadržati kikiriki, koštunjavo voće i susam u tragovima.
Sadrži:
- NEZASIĆENE MASNE KISELINE: omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv
- holesterola i kardiovaskularnih oboljenja
- AMINOKISELINE: neophodne za normalno odvijanje mnogih životnih funkcija
- MINERALE: gvožđe, cink – važan faktor u regulisanju zdravlja prostate, magnezijum, mangan, fosfor i selen
- VITAMINE: E (moćan antioksidant), B3, PP
Upotreba:
Pored toga što se koristi kao namaz, dodatak kačamaku i drugim kašama od žitarica, od bundevinog putera mogu se praviti izuzetno ukusni umaci i prelivi, koji se mogu servirati uz razne priloge. Dodatkom vode, limuna i začina uz ravnomerno mešanje možete pripremiti vrlo ukusan preliv za žitarice, umake, namaz za hleb ili osnovu za supu.
Nutritivne vrednosti u 100g proizvoda
Energetska vrednost kJ/kcal | 2449/603 |
Masti (g)
od toga: |
50.5 |
zasićene masne kiseline (g) | 9.95 |
Ugljeni hidrati (g)
od toga: |
14.33 |
šećeri (g) | 6.24 |
Proteini (g) | 22.8 |
So (g) | 0.215 |
Recenzije
Još nema komentara.