Ulje limunske trave 10ml Eterra

Kategorija: Oznaka:

Opis

Ulje Limun trava – limunova trava – Cymbopogon citratus, potiče iz tropskih krajeva južne i jugoistočne Azije i Australije, ali zbog svoje lekovitosti gaji se širom sveta. Ima dugo, tankosivozeleno lišće i lukovičastu osnovu. Citral je esencijalno ulje koje ova biljka sadrži i koje joj daje kiselkasti miris i ukus.

Smiruje napetost, lekovito deluje na jetru i žuč, pomaže kod lošeg varenja i bolova u želucu. Poznata je njena upotreba kod depresivnih stanja, nervoze, probavnih poremećaja.

Ovo ulje deluje protivupalno i blago sedativno, a snižava i krvni pritisak. Primenjuje se lokalno jer ima i antiseptičko i antibakterijsko dejstvo.

Odlično je za tretman sportskih povreda, kod modrica i istegnuća.

Ulje se koristi i za čišćenje masne kože, a u aromaterapiji kao relaksirajuće sredstvo. Koristi se takođe za negu kože sa proširenim porama i jakim naslagama celulita. Međutim, oprez je potreban kod osetljivih osoba jer može da izazove alergijske reakcije na koži.

Ulje Limun trava sprečava prekomerno znojenje i to naročito ruku i stopala, podstiče bolju cirkulaciju u ekstremitetima i podiže mišićni tonus.

Ulje limunove trave pokazalo se veoma efikasno protiv komaraca. Odbija gotovo sve insekte.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje limunske trave 10ml Eterra“