Cvetni-livadski med – pčelarska kuća Kovačević
595 RSD – 1.150 RSD
Prirodni pčelinji cvetno – livadski med sa ekološki čistih terena Homoljskih planina i Deliblatske peščare.
Bojom varira od zlataste (da, livadski med može biti i svetao, i to ga ne čini manje lekovitim, naprotiv!) do tamnih crvenkastih tonova mahagonija u zavisnosti od biljaka koje preovlađuju. Upravo će mu te biljke darovati izuzetno specifičnu, ćudljivu aromu u kojoj iz intenzivnog, balzamičnog timijana stidljivo proviruje voćkasta svežina što ga čini vrsnom poslasticom. Sve je kod livadskog meda vrlo promenljivo od sezone do sezone, sve, izuzev njegove LEKOVITOSTI!
Med je najbolje konzumirati jednu veliku kašiku ujutru pre obroka i jednu veliku kašiku uveče posle večere. Sportisti i ljudi s zdravstvenim problemima mogu uzimati duplu dozu.
Opis
Prirodni pčelinji cvetno – livadski med sa ekološki čistih terena Homoljskih planina i Deliblatske peščare.
Livadski ili cvetni med spada u najkvalitetnije medove, iz razloga što u njegovom pravljenju pčele posećuju veliki broj livadskih biljaka i drugih cvetnica. Koliko strpljivosti samo treba da to bogatstvo različitog lekovitog nektara pčelice pretoče u divnu mirišljavu, slatku i zdravu kašičicu livadskog meda. Ovaj med obiluje različitim hranljivim sastojcima koje su karakteristične za livadsko bilje – bosiljak, belu detelinu, maslačak, mentu, fasceliju ali i suncokret, divlju i uljana repicu, mrtvu koprivu, kadulju i još mnogo drugog jako lekovitih biljaka. Upravo zbog velikog bogatstva tih hranjivih i lekovitih materija pogodan je za decu, bolesna lica i starije osobe, mada i svi drugi mogu da uživaju u blagodetima redovnog konzumiranja livadskog meda.
Bojom varira od zlataste (da, livadski med može biti i svetao, i to ga ne čini manje lekovitim, naprotiv!) do tamnih crvenkastih tonova mahagonija u zavisnosti od biljaka koje preovlađuju. Upravo će mu te biljke darovati izuzetno specifičnu, ćudljivu aromu u kojoj iz intenzivnog, balzamičnog timijana stidljivo proviruje voćkasta svežina što ga čini vrsnom poslasticom. Sve je kod livadskog meda vrlo promenljivo od sezone do sezone, sve, izuzev njegove LEKOVITOSTI!
Med je najbolje konzumirati jednu veliku kašiku ujutru pre obroka i jednu veliku kašiku uveče posle večere. Sportisti i ljudi s zdravstvenim problemima mogu uzimati duplu dozu.
POVEZANI PROIZVODI
Dodatne informacije
Količina | 500g, 980g |
---|
Recenzije
Još nema komentara.