Kakao prah
Kakao prah je bogat magnezijumom i gvožđem, a sadrži i značajne količine cinka i kalcijuma. Takođe obiluje i biljnim vlaknima. Organski kakao prah može se koristiti u pripremi kolača, torti, biskvita, čokolade, pudinga, kakao napitka i kao dodatak za smutije i proteinske šejkove.
Opis
Latinsko ime za kakao – Theobroma – bukvalno znači „hrana bogova“ kakao su uzgajale još drevne civilizacija Maja i Acteka pre više od 3000 godina. U mnogim kulturama kakao je dugo bio privilegija vladajuće elite a recepture za spravljanje kakao napitka čuvane su u tajnosti. Beyond organski kakao prah dobijen je od organskog kakao zrna koji potiče iz Gane u Africi.
Kakao prah je bogat magnezijumom i gvožđem, a sadrži i značajne količine cinka i kalcijuma. Takođe obiluje i biljnim vlaknima.
Organski kakao prah može se koristiti u pripremi kolača, torti, biskvita, čokolade, pudinga, kakao napitka i kao dodatak za smutije i proteinske šejkove.
Hranljiva vrednost u 100 g
Energ. vrednost 1379/330Kcal (16,5%)*
Proteini 28,1g (56,2%)
Ugljeni hidrati 14,5g (5,58%)
od kojih šećeri 0,3g (0,3%)
Masti 11g (15,7%)
od kojih zasićene 6,9g (34,5%)
Magnezijum 499 mg (133,1%)
Gvožđe 13,9mg (99,3%)
Kalcijum 128mg (16%)
Cink 6,8mg (68%)
Vlakna 31g (129,2%)
So 0,1g (1,5 %)
Procenti preporučeno dnevnog unosa kalorija iz proteina, ugljenih hidrata i masti, na preporučeni dnevni unos 2000kCal. Procenat preporučenog dnevnog unosa minerala i vlakana
Alergen info: Nema alergena
Dodatne informacije
Težina | 100 g |
---|
Recenzije
Još nema komentara.