Organski sirovi kakao prah DTC

  • Kakao je hrana za mozak
  • Štiti od srčanih bolesti
  • Stabilizacija šećera u krvi
  • Poboljšava raspoloženje
  • Promoviše opšte zdravlje
  • Pomaže u sprečavanju prevremenog starenja
  • Poboljšava metabolizam
  • Pomaže u sprečavanju opekotina od sunca

 

Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos je 1-2 supene kašike (10-15g). Može se dodati u smutije, granolu, musli, keks i sl.  Zbog kofeina i teobromina preporučuje se umerena upotreba kakaa, posebno u večernjim satima.

Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Kakao prah potiče iz Centralne i Južne Amerike još iz vremena Asteka kada se zbog svoje izuzetne vrednosti koristio kao sredstvo plaćanja.

Sirovi kakao prah se pravi od negrejanog kakao zrna, pri čemu je temperatura procesa proizvodnje ispod 42°C kako bi se sačuvali svi enzimi i minerali koji su veoma bitni za svu sirovu hranu. Sirovi kakao ima mnogo izražajniji ukus i miris od običnog kakaa i sasvim mala količina omogućava izuzetan „čokoladni doživljaj“. Naš kakao je sorte Criollo, najkvalitetnije i najređe sorte kakaa.

Sirovi organski kakao prah je vrhunski izvor antioksidanasa i bogat je magnezijumom koji podiže životnu energiju. Takođe sadrži u velikoj količini sumpor koji je poznat kao „mineral lepote i mladosti”. Bitno je istaći da je dovoljna samo 1 kafena kašičica da bi se obezbedile dnevne potrebe za gvožđem.

Sadrži preko 300 hemijskih elemenata i to ga čini jednom od najkompleksnijih namirnica poznate čoveku.

Ako želite da saznate više o zanimljivoj istoriji kakao drveta, kliknite OVDE.

Sastav: 100% organski sirovi kakao u prahu 

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 1009kJ/241kcal
Ukupni ugljeni hidrati: 1g
>od kojih šećeri: 1,5g
Dijetalna vlakna, ukupna: 31,7g
Protein: 27,0g
Fosfor: 700mg
Magnezijum: 520mg
Natrijum: 20mg
Ukupne masti: 11,0g
>zasićene masti: 6,5g

 

Dodatne informacije

Težina 100 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Organski sirovi kakao prah DTC“