Bezglutenske Prezle od Prosa i Heljde 400g
248 RSD
Bezglutenska prezla od heljde i prosa je lako svarljiva i pogodna za ljudski organizam. Heljda je bogata lizinom i esencijalnom aminokiselinom, a obiluje i rastvorljivim vlaknima pa se preporučuje gojaznim osobama, jer izaziva osećaj sitosti
Opis
Prezla od heljde i prosa je lako svarljiva i pogodna za ljudski organizam. Heljda je bogata lizinom i esencijalnom aminokiselinom, a obiluje i rastvorljivim vlaknima pa se preporučuje gojaznim osobama, jer izaziva osećaj sitosti. Vlakna heljde utiču na redukovanje holesterola u krvi. Heljda se preporučuje u ishrani osoba sa proširenim venama, kao i za jačanje vezivnog tkiva. Proso povećava baznost organizma. Ono utiče na ravnomerno lučenje insulina, stoga su proizvodi od prosa preporučeni kao prevencija dijabetesa. Takođe sprečava stvaranje masnih ćelija i utiče na smanjenje postojećih. Ova prezla je izuzetno bogata mineralima i vlaknima i lako je svarljiva.
Sastojci: brašno od prosa (35%), brašno od heljde (30%), pirinčano brašno, kukuruzni skrob, palmino ulje, šećer, pekarski kvasac, sirovi sojin lecitin, kuhinjska so, brašno guar pasulja, sredstvo za dizanje testa (amonijum bikarbonat).
Neto masa: 400 g
100 g proizvoda sadrži: | Referentni unos* | |
Energetska vrednost | 1541 kJ (366,88 kcal) | 18,34% |
Proteini | 6,56 g | 13% |
Ugljeni hidrati | 64,7 g | 24,8% |
Od toga šeceri | 1 g | 1,1% |
Vlakna | 4,2 g | 14% |
Masti | 8,16 g | 11,65% |
Zasićene masne kiseline | 1,4 g | 7% |
So | 1 g | 16.67% |
Referentni unos* – referentni unos energije i hranljivih sastojaka izražen u procentim
Recenzije
Još nema komentara.