Tapioka Skrob
315 RSD
Tapioka skrob se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma, a pored njih tu su i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca.
Opis
Tapioka Skrob
Tapioka skrob se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma, a pored njih tu su i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca. Zbog svoje izuzetno glatke i fine teksture koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa. Prednost tapioke u odnosu na npr. kukuruzni skrob je ta da prilikom zamrzavanja i odmrzavanja ne menja strukturu. U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima.
Neto masa: 500 g
100 g proizvoda sadrži: | Referentni unos* | |
Energetska vrednost | 10501,8 kJ (357,58 kcal) | 17,8% |
Proteini | 0,2 g | 0,4% |
Ugljeni hidrati | 88,7 g | 34,1% |
od toga šećeri | 3,3 g | 3,67% |
Vlakna | 1 g | 3,33% |
Masti | 0 g | 0% |
-zasićene masne kiseline | 0 g | 0% |
Pepeo | 2,5 g | |
Vlaga | 13,5 g | |
So | 0 g | 0% |
Gvozdje, Fe | 1,6 g | 11,4% |
Kalcijum, Ca | 20 mg | 2,5% |
Referentni unos* – referentni unos energije i hranljivih sastojaka izražen u procentima
Recenzije
Još nema komentara.