Bulgur
Bulgur je proizvod koji se dobija natapanjem durum pšenice. Bulgur je izvor kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa i kalijuma. Bogat je i vitaminima B grupe, kao i biljnim vlaknima. Kratko se priprema i dobro kombinuje sa mnogim vrstama povrća. Prirodno sadrži gluten.
Opis
Bulgur je proizvod koji se dobija natapanjem durum pšenice. Bulgur je izvor kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa i kalijuma. Bogat je i vitaminima B grupe, kao i biljnim vlaknima. Kratko se priprema i dobro kombinuje sa mnogim vrstama povrća. Prirodno sadrži gluten.
Sastojak: 100% pšenični bulgur
Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.
Hranljiva vrednost u 100 g
Energija 1340kJ/319Kcal (16%*)
Ukupne masti 1,2 g (0%*)
od kojih zas. masne kis.0 g (0%*)
Ugljeni hidrati 73 g (28%*)
od kojih šeceri 0 g (0%*)
Vlakna 8 g (33%*)
Proteini 12 g (24%*)
So 0 g (0%*)
Tiamin (Vitamin B1) 0,4 mg (36%**)
Ribofavin 0,15 mg (11%**)
Piridoksin (Vitamin B6) 0,37 mg (26%**)
Niacin (vitamin B3) 4,6 mg (29%**)
Kalcijum 33 mg (41%**)
Kalijum 452 mg (22%**)
Fosfor 264 mg (37%**)
Gvožđe 53,6 mg (26%**)
Kalijum 452 mg (22%**)
Magnezijum 133 mg (35%**)
Dodatne informacije
Težina | 500 g |
---|
Recenzije
Još nema komentara.