Ječam (geršla)

280 RSD

Zrno ječma je potpuno sraslo sa plevom. Prilikom prerade pleva se skida i ostaje obrađeno zrno – geršla. Prirodni je izvor minerala kao što su kalijum, fosfor i gvožđe kao i vitamina B grupe. Dijetetska vlakna iz ječma hrane korisne bakterije u debelom crevu (prebiotici). Prirodno sadrži gluten. Geršla se priprema na isti nacin kao i pirinač. Kuvanjem se oslobađa sluz koja povoljno utiče na organe za varenje.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Zrno ječma je potpuno sraslo sa plevom. Prilikom prerade pleva se skida i ostaje obrađeno zrno – geršla. Prirodni je izvor minerala kao što su kalijum, fosfor i gvože kao i vitamina B grupe. Dijetetska vlakna iz ječma hrane korisne bakterije u debelom crevu (prebiotici). Prirodno sadrži gluten. Geršla se priprema na isti nacin kao i pirinač. Kuvanjem se oslobađa sluz koja povoljno utiče na organe za varenje.

Sastojak: 100% oljušteni ječam

Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal*

Energ.vrednost 1300kJ/311Kcal (15%*)

Proteini 10 g (20%*)
Ugljeni hidrati 57 g (22%*)
od kojih šećeri 0 g (0%*)
Masti 1,8 g (2%*)
Od kojih zasicene masne kiseline 0 g (0%*)
Biljna vlakna 4 g (16%*)
So 0 g (0%*)
Tiamin (vitamin B1) 0,3 mg (27%**)
Riboflavin (vitamin B2) 0,4 mg (32%**)
Fosfor 200 mg (43%**)
Gvožde 5 mg (36%**)
Kalijum 270 mg (13%**)

Dodatne informacije

Težina 500 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ječam (geršla)“