Raž
Raž je veoma kvalitetna žitarica koja se koristi za pravljenje kvalitetnog hleba i pripremu ukusnih kaša. Kao i sve druge žitarice, raž sadrži ugljene hidrate, dobar je izvor belančevina, dijetetskih vlakana kao i kalijuma, fosfora, kalcijuma i gvoža. Bogat je izvor vitamina B grupe. Sadrži manji procenat glutena od pšenice, što je značajno za one koji su osetljivi na prisustvo ovog proteina. Ražani hleb poseduje prijatan ukus i neponovljiv miris.
Opis
Raž je veoma kvalitetna žitarica koja se koristi za pravljenje kvalitetnog hleba i pripremu ukusnih kaša. Kao i sve druge žitarice, raž sadrži ugljene hidrate, dobar je izvor belančevina, dijetetskih vlakana kao i kalijuma, fosfora, kalcijuma i gvoža. Bogat je izvor vitamina B grupe. Sadrži manji procenat glutena od pšenice, što je značajno za one koji su osetljivi na prisustvo ovog proteina. Ražani hleb poseduje prijatan ukus i neponovljiv miris.
Sastojak: 100% raž
Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.
Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal*
Energ.vrednost 1430kJ/342Kcal (17%*)
Proteini 12 g (24%*)
Ugljeni hidrati 69 g (26%*)
od kojih šećeri 1 g (1%*)
Masti 2 g (3%*)
Od kojih zasicene masne kiseline 0 g (0%*)
Biljna vlakna 6 g (25%*)
So 0 g (0%*)
Tiamin (vitamin B1) 0,5 mg (45%**)
Riboflavin (vitamin B2) 0,17 mg (12%**)
Niacin (vitamin B3) 1,8 mg (11%**)
Piridoksin (vitamin B6) 0,29 mg (21%**)
Kalcijum 64 mg (8%**)
Fosfor 373 mg (53%**)
Kalijum 530 mg (26%**
Gvožde 3,7 mg (26%**)
Dodatne informacije
Težina | 500 g |
---|
Recenzije
Još nema komentara.